Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

Slideshow
 

Job Vacature - Assistent(e) (junior) in de Diplomatieke Sectie

van de Belgische Ambassade te Wenen

De Belgische ambassade in Wenen werft binnenkort een nieuwe assistent(e) aan. Het gaat om een halftijdse (50%) ondersteunende functie, zowel inhoudelijk als administratief, in de diplomatieke sectie van de ambassade.  U kan uw kandidatuur sturen, inclusief CV en motivatiebrief, naar kris.lapiere@diplobel.fed.be en cedric.vancaloen@diplobel.fed.be, en dit tot en met 7 juni 2017. Ook voor meer info kan u op deze adressen terecht. De 2.5 werkdagen/week kunnen, in samenspraak met de Ambassade, op een flexibele wijze ingevuld worden.

De betreffende functie kan worden opgenomen vanaf 17 juli of zo snel mogelijk na die datum

Taakomschrijving:

 • De actualiteit van Slovenië op de voet volgen
 • Organiseren van activiteiten publieke diplomatie in Slovenië
 • Schrijven van brieven, verbale nota’s, rapporten in brede zin; occasioneel ook vertalen, meestal omtrent Slovenië
 • Ondersteunen van de multilaterale sectie (VN-instituties te Wenen) – ad hoc
 • Volgen van enkele administratieve dossiers
 • Helpen bij de consulaire afdeling in het geval van dringende zaken of complexe dossiers

Competenties:

 • Een goede communicatie, een vermogen om te schrijven en beknopt samen te vatten
 • Talen: Frans of Nederlands, Engels en Duits. Het beheersen van de Sloveense/Slovaakse taal is een belangrijke troef.
 • Groepsgevoel, organisatietalent 

 

Nieuw adres van de Ambassade

Schönburgstraße 10, 1040 Wenen

De telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd, net zoals de openingsuren: van 9u tot 12u en van 14u tot 16u.

Ter herinnering: voor de biometrische paspoorten moet u a.u.b. op voorhand een afspraak te maken (contact).

Tot uw dienst

U bent een Belg die onlangs naar Oostenrijk, Slovakije of Slovenië is verhuisd en u wilt zich inschrijven in de Ambassade ? U reist als toerist door Oostenrijk, Slovakije of Slovenië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië gelden, maar informeert ook over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, evenementen of andere nuttige weetjes.

Opdrachten van de Ambassade van België in Wenen

De Ambassade van België in Wenen heeft drie verschillende opdrachten:

 • Als Consulaat worden publieke diensten aangeboden aan de Belgen wonende of op doorreis in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië met een ondersteuning door vier ereconsulaten in Oostenrijk (Graz, Linz, Innsbruck en Salzburg) en een in Slovakije (Kosice).
 • Als Ambassade worden de relaties tussen België en Oostenrijk, Slovakije en Slovenië behartigd. Deze functie wordt ook voor Bosnië en Herzegovina waargenomen, maar de dagelijkse contacten lopen via het diplomatiek bureau in Sarajevo, dat van onze Ambassade in Wenen afhangt.
 • Als Permanente Vertegenwoordiging van België wordt de vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties en Internationale Organisaties in Wenen verzorgd.

Nieuws

29 mei

Van 5 tot 9 juni gaat in New York een VN-Top door over de Oceanen. Doel: een sterk engagement voor SDG14 herbevestigen en zoeken naar vernieuwende partnerschappen om SDG14 te realiseren. België werkt actief mee.

23 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terreuraanslag van gisteravond in Manchester. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten. De minister heeft aan zijn Britse collega Boris Johnson zijn diepste medeleven betuigd. België leeft mee met de Britse bevolking.

19 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.

19 mei

‘Biodiversiteit en duurzaam toerisme’, zo luidt het thema voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 22 mei. 2017 is immers het Internationale Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Maar wat heeft duurzaam toerisme met biodiversiteit te maken? 

18 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.