Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

Slideshow

Tot uw dienst

U bent een Belg die onlangs naar Oostenrijk, Slovakije of Slovenië is verhuisd en u wilt zich inschrijven in de Ambassade ? U reist als toerist door Oostenrijk, Slovakije of Slovenië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië gelden, maar informeert ook over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, evenementen of andere nuttige weetjes.

Opdrachten van de Ambassade van België in Wenen

De Ambassade van België in Wenen heeft drie verschillende opdrachten:

  • Als Consulaat worden publieke diensten aangeboden aan de Belgen wonende of op doorreis in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië met een ondersteuning door vier ereconsulaten in Oostenrijk (Graz, Linz, Innsbruck en Salzburg) en een in Slovakije (Kosice).
  • Als Ambassade worden de relaties tussen België en Oostenrijk, Slovakije en Slovenië behartigd. Deze functie wordt ook voor Bosnië en Herzegovina waargenomen, maar de dagelijkse contacten lopen via het diplomatiek bureau in Sarajevo, dat van onze Ambassade in Wenen afhangt.
  • Als Permanente Vertegenwoordiging van België wordt de vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties en Internationale Organisaties in Wenen verzorgd.

Nieuws

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Internationale Conferentie over Bemiddeling in Brussel de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra ontmoet. Tijdens het onderhoud werden de resultaten van het bezoek van premier Michel aan Algerije in december 2016 besproken. Ook de bilaterale politiesamenwerking, de samenwerking op het gebied van inlichtingen en de strijd tegen radicalisme en terrorisme kwamen aan bod.

De Interministeriële Conferentie voor Buitenlands Beleid (ICBB) heeft onder het voorzitterschap van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een politiek akkoord bereikt over de ondertekening van bilaterale luchtvaartakkoorden. Luchtvaartakkoorden bepalen met welke landen België luchtvaartverbindingen heeft. 

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft deze voormiddag in de marge van de Internationale Conferentie over Bemiddeling in Brussel Yusef Al-Othaimeen ontvangen, secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS), samen met mevrouw Ismat Jahan, hoofd van de permanente vertegenwoordiging van de OIS bij de EU. Ze hadden het vooral over de strijd tegen radicalisme en terrorisme.

België viert vandaag 25 jaar diplomatieke relaties met Azerbeidzjan. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de bilaterale relaties met het land aan de Kaspische Zee blijven groeien. Ons land heeft met de jaren met Azerbeidzjan een vriendschapsrelatie uitgebouwd.

Op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning de aanwijzing goedgekeurd van 24 nieuwe hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland. De aanwijzingen voor de bilaterale posten zijn alleen definitief zodra de betrokken gastlanden hun goedkeuring geven. De nieuwe posthoofden zullen in de zomerperiode aantreden.