Op reis in in Oostenrijk, Slovakije of Slovenië

Alle nuttige informatie als u op reis gaat naar Oostenrijk, Slovakije of Slovenië: reisadvies, Belgen in nood, Travellers Online, Wanda.

Reisadvies voor Oostenrijk, Slovakije of Slovenië

Reist u naar Oostenrijk, Slovakije of Slovenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.
  1. Laatst bijgewerkt op

Het reisadvies voor

Goed om weten bij de voorbereiding van een reis

Reisdocumenten

Vóór uw vertrek wordt u ten zeerste aangeraden hetzij bij de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken hetzij bij de Ambassade van het land van bestemming, na te gaan welke reisdocumenten u moet meenemen. Soms gebeurt het dat Belgen hun reis naar buurlanden van Oostenrijk niet kunnen verderzetten, omdat zij niet in het bezit zijn van de vereiste documenten.


Kinderen

Gelieve extra aandacht te geven aan de reisdocumenten voor kinderen en houdt rekening met de personen die het kind vergezellen: alleenreizend kind of vergezeld van grootouders of vrienden, beide ouders of een enkele ouder. In dit geval is het aangeraden een schriftelijke reistoelating mee te nemen, ondertekend door de andere ouder. Deze toelating zal u trouwens nodig hebben indien u voorlopige reisdocumenten moet aanvragen na diefstal, verlies of het vergeten van reisdocumenten.

Reizen met minderjarigen


Reizen met honden of katten binnen de Europese Unie

De regels die gelden voor het verkeer van gezelschapsdieren (honden, katten en fretten) tussen de EU-lidstaten zijn geharmoniseerd. Wanneer een huisdier uit een EU-lidstaat naar een andere lidstaat reist, moet het worden geïdentificeerd, gevaccineerd tegen rabiës en moet de dierenarts een gestandaardiseerd paspoort invullen.

Uw dierenarts zal u hierover meer informatie geven. Wees u ervan bewust dat de wetgeving vaak wordt gewijzigd.

Op de volgende websites kunt u alle informatie vinden die u nodig hebt:

Reizen vanuit of naar een land buiten de Europese Unie: Europese Unie