Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Op reis in Oostenrijk, Slovakije of Slovenië Informatie voor de Belgen op doorreis

Informatie voor de Belgen op doorreis

Opgelet: bericht aan reizigers naar Kroatië

Belgen die vanuit Slovenië met de wagen Kroatië binnenrijden, verlaten de Schengenruimte en zullen bij de grensovergang onderworpen worden aan een grenscontrole. Een geldig reisdocument is noodzakelijk, ook voor kinderen (met foto!) (Belgische identiteitskaart of Belgisch paspoort).

Bij verlies of vergeten van dergelijk reisdocument gelieve contact op te nemen met ons Ere-Consulaat in Ljubljana of onze Ambassade in Wenen. Indien dit gebeurt gedurende het weekend of buiten de gebruikelijke openingsuren, gelieve dan contact op te nemen met de persoon van wacht op de Ambassade. U kunt dit via onze wachttelefoon signaleren van maandag tot vrijdag van 18 tot 21u en in het weekend van 9 tot 21u. U kan daarop een afspraak maken voor de aanmaak van een voorlopig paspoort op werkdagen, en dat in de Belgische ambassade in Wenen of het ereconsulaat in Ljubljana. Maak intussen uw gegevens al over aan vienna@diplobel.fed.be of ljubljana@diplobel.fed.be.

Oostenrijk

Verkeersreglement, autovignet voor autostrades, winteruitrusting…

Als u een transitvlucht maakt via de luchthaven van Wenen, wees op uw hoede dat u alle benodigde documenten heeft voor uw verdere reis naar bijvoorbeeld een niet-Schengen land.

Slowakije

Verkeersreglement, autovignet voor autostrades…

Slovenië

Verkeersreglement, autovignet voor autostrades…

Raad