COVID-19

 1. Laatst bijgewerkt op

Sinds 23 mei 2022 gelden nieuwe maatregelen voor reizen naar België. Het verbod op niet-essentiële reizen vanuit derde landen naar België wordt opgeheven.

Ook vervallen de volgende verplichtingen voor alle reizen naar België:

 • Testen op dag 1 en 7, de quarantaine van 10 dagen,
 • Voorleggen van het Passenger Locator Form (PLF),
 • Voorleggen van een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat.

De afschaffing van deze verplichtingen geldt echter niet voor reizigers die uit landen met een heel hoog risico komen (Variant of Concern). Voor hen blijven de huidige regels van toepassing. Er zijn op dit moment geen landen geclassificeerd als houdende een heel hoog risico.

U kunt de nieuwe maatregelen hier raadplegen: www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Wij raden u aan om de volgende sites te raadplegen voor informatie:

 • FOD Buitenlandse Zaken met geactualiseerd reisadvies voor 183 bestemmingen.
 • www.info-coronavirus.be
 • Wij vestigen uw aandacht op het feit dat de informatie die door de Belgische overheid, onder meer door de FOD Buitenlandse Zaken, wordt gepubliceerd, zeer snel en op korte termijn kan worden aangepast, afhankelijk van de epidemiologische situatie. Het is daarom belangrijk om regelmatig de bovengenoemde websites te raadplegen! 

Blijf gezond, blijf op de hoogte!

 

Heeft u vragen?

Surf naar diplomatie.belgium.be of info-coronavirus.be of bel 0800/14.689. Bent u in het buitenland? Bel +32 78 15 17 71.

In nood in het buitenland? Het call center van Buitenlandse Zaken is te bereiken op het nummer +32 (0) 2 501 4000 op weekdagen van 9 uur tot 17 uur (Belgische tijd). Het is belangrijk te onderstrepen dat dit nummer bedoeld is voor noodsituaties in het buitenland. Het call center is gesloten tijdens het weekend en op feest- en brugdagen.

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op vienna@diplobel.fed.be of telefonisch op +43 1 502 07 0 binnen de werkuren en +43 664 450 92 11 buiten de werkuren. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten. Ons team doet er alles aan om u te helpen. 


Op reis in Oostenrijk, Slovenië en Slovakije? 

Hier nuttige informatie die we u aanraden aandachtig te lezen.

Lees hier het reisadvies voor Oostenrijk
Lees hier het reisadvies voor Slovakije
Less hier het reisadvies voor Slovenië


Advies van de FOD Buitenlandse Zaken

We vestigen uw aandacht op het advies van de FOD Buitenlandse Zaken, dat u hier kan raadplegen. Uittreksels:

 • Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen en de pandemie een halt toe te roepen.  
 • Wie zich op in het buitenland bevindt, wordt aangeraden om de instructies van de lokale autoriteiten heel nauw op te volgen.
 • In geval van nood staan onze Ambassades, Consulaten en het call center in Brussel klaar om Belgische landgenoten in het buitenland bij te staan, maar het is ook belangrijk dat de burgers zelf hun verantwoordelijkheid nemen en de instructies van de lokale autoriteiten nauwgezet opvolgen.
 • De reisadviezen worden per land voortdurend bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie. Iedereen wordt uitgenodigd om deze reisadviezen regelmatig te raadplegen.
 • Heeft u nog vragen? Surf naar www.info-coronavirus.be/nl
 • Raadpleeg eveneens de informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.


Oostenrijk: Coronavirus (COVID-19)

Als u symptomen ontwikkelt zoals koorts, hoest, keelpijn of ademhalingsproblemen, zijn de volgende aanbevelingen van toepassing: