Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Ambassade en consulaten Ambassade in Wenen Welkomstwoord van de Ambassadeur

Welkomstwoord van de Ambassadeur

Beste landgenoten,

Ik heet u van harte welkom op onze website en dank u voorde belangstelling die u onze activiteiten toedraagt.

De ambassade en onze ereconsulaten staan graag ter beschikking van alle Belgen woonachtig of op doorreis in Oostenrijk, Slowakije en Slovenië.

Een heel aantal zaken, zowel in België alsook in Oostenrijk, herinneren ons aan de lange gemeenschappelijk geschiedenis die beide landen verbindt. België en Oostenrijk zijn nauw verbonden binnen de Europese Unie en de Verenigde Naties. Niet alleen de Ambassade van het Koninkrijk België is in Wenen gevestigd, maar ook de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties, de Permanente Vertegenwoordiging bij de OVSE en de vertegenwoordigingen van onze Regio's en Gemeenschappen hebben er hun zetel.

Het is ook vanuit Wenen dat we intensieve betrekkingen met Slovakije en Slovenië onderhouden.

We beschikken dus over een rijk en gevarieerd palet aan activiteiten, die door ons team vakkundig en enthousiast worden ingevuld.

Mijn vrouw en ik, evenals ons hele team, kijken er al naar uit u tijdens de ene of andere activiteit beter te leren kennen.

Indien u graag op de hoogte wenst te blijven van onze activiteiten, nodig ik u uit om u te laten registreren op onze mailing-lijst.

Met vriendelijke groet,

Ghislain D'hoop,

Ambassadeur