Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

Slideshow

 

De Permanente Vertegenwoordiging van België bij de VN in Wenen zoekt naar Universitair medewerker/medewerkster diplomatieke zaken

Werkgever

Belgische Staat, Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties in Wenen/Ambassade van België

Jobinhoud

Als  dossierbeheerder sta je in voor de opvolging van de toevertrouwde dossiers met, o.a., volgende taken:

 • samenvattingen of verslagen opstellen en analyses maken voor de dossiers;
 • informatie uit verschillende bronnen gebruiken om tot coherente conclusies te komen en pistes voorstellen ter actie of beslissing;
 • contact opnemen met de Belgische overheid (FOD Buitenlandse Zaken o.a.) of bevoegde instanties van de VN/IAEA/CTBTO voor informeel of formeel overleg over de behandelde dossiers;
 • een regelmatige doorstroming van feitelijke informatie naar de Belgische overheid verzekeren via door het posthoofd ondertekende rapporten.

Als expert/specialist  sta je, o.a., in voor :

 • rapporten of nota’s schrijven over specifieke kwesties voor het posthoofd of de Belgische overheid;
 • deelnemen aan vergaderingen, conferenties, seminaries,… voor de kwesties die onder je expertisegebied(en) vallen;
 • een netwerk uitbouwen van personen die de nodige informatie kunnen leveren;
 • het posthoofd of andere diplomatieke medewerkers bijstaan.

Als vertegenwoordiger sta je, o.a., in voor het deelnemen aan uiteenlopende activiteiten (vergaderingen, conferenties, seminaries, recepties, enz.) met het mandaat of de toestemming van het posthoofd.

Vereiste of gewenste competenties en aanwervingsvoorwaarden

Gedragsgerichte competenties

In team werken; servicegericht handelen (interne en externe klanten); zich kunnen aanpassen/flexibel zijn; in staat zijn zichzelf te ontwikkelen

Technische competenties

 • ervaring (beroeps-, stage- of studie-ervaring) in het domein van internationale betrekkingen
 • goede kennis van de twee Belgische nationale talen (NL en Fr) en goede kennis van Engels. Kennis van het Duits is een troef.
 • kennis van multilaterale (VN) omgeving; nucleaire zaken

Aanwervingsvoorwaarden

universitair- of hogeschooldiploma

Selectie procedure

Na een eerste selectie op basis van CV + motivatiebrief, zal er een schriftelijke test (per computer) volgen en een mondeling interview (persoonlijk of per telefoon/skype).

De Permanente Vertegenwoordiging van België bij de VN voert een gelijkekansenbeleid.

Wij bieden aan : 

 • Bruto salaris: 3400 EUR
 • Duur van het contract: één jaar
 • Internationale werkomgeving

 

Modaliteiten kandidatuur

Met het oog op een zo snel mogelijke aanwerving, dienen de kandidaturen (CV + motivatiebrief) vóór vrijdag 12 juli 2019 (12:00 Weense tijd) gestuurd te worden:

per post naar: Ghislain D’Hoop, Ambassadeur, Permanent Vertegenwoordiger van België bij de VN, Schönburgstrasse 8-10, A-1040 Wien

of per e-mail naar ghislain@dhoop.diplobel.fed.be  met bart.pennewaert@diplobel.fed.be (Adjunct-Permanent Vertegenwoordiger) in kopie

Meer info  ? Voor meer informatie omtrent deze vacature kan u terecht bij +43 1 5020729

 

Tot uw dienst

U bent een Belg die onlangs naar Oostenrijk, Slovakije of Slovenië is verhuisd en u wilt zich inschrijven in de Ambassade ? U reist als toerist door Oostenrijk, Slovakije of Slovenië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië gelden, maar informeert ook over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, evenementen of andere nuttige weetjes.

Opdrachten van de Ambassade van België in Wenen

De Ambassade van België in Wenen heeft drie verschillende opdrachten:

 • Als Consulaat worden publieke diensten aangeboden aan de Belgen wonende of op doorreis in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië met een ondersteuning door vier ereconsulaten in Oostenrijk (Graz, Linz, Innsbruck en Salzburg) en een in Slovakije (Bratislava).
 • Als Ambassade worden de relaties tussen België en Oostenrijk, Slovakije en Slovenië behartigd. Deze functie wordt ook voor Bosnië en Herzegovina waargenomen, maar de dagelijkse contacten lopen via het diplomatiek bureau in Sarajevo, dat van onze Ambassade in Wenen afhangt.
 • Als Permanente Vertegenwoordiging van België wordt de vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties en Internationale Organisaties in Wenen verzorgd.

 

Adres van de Ambassade

Schönburgstraße 10, 1040 Wenen

Oopeningsuren: van 9u tot 12u en van 14u tot 16u.

Ter herinnering: voor de paspoorten moet u a.u.b. op voorhand een afspraak te maken (contact).

 

Nieuws

10 jul

Vandaag nam de Werkgroep Kinderen en Gewapende Conflicten van de VN-Veiligheidsraad, waarvan België sinds 1 januari voorzitter is, conclusies aan over de situatie van kinderen in het gewapende conflict in Syrië. Voor het eerst in lange tijd stuurt de Veiligheidsraad zo een sterk signaal uit over de situatie in Syrië en meer bepaald de schendingen van kinderrechten. De Veiligheidsraad roept partijen die zich daaraan schuldig maken tot de orde. Ons land leidde de onderhandelingen over de aanbevelingen die dergelijke schendingen moeten voorkomen.

28 jun

Oostenrijk, België, Finland, Nederland, Slovenië, Spanje en Zweden hechten het grootste belang aan het behoud van het gezamenlijke actieplan (JCPoA), ondertekend door Iran en unaniem goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad, als een sleutelinstrument voor het non-proliferatieregime en een belangrijke bijdrage tot stabiliteit in de regio. 

28 jun

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo sprak met Lina al-Hatloul, de zus van de Saudische mensenrechtenactiviste Loujain al-Hathloul. Zij werd in mei 2018 gearresteerd omwille van haar activisme voor vrouwenrechten in Saudi-Arabië. Dat vrouwen met de wagen ‘mogen’ rijden in Saudi-Arabië is mede dankzij vrouwen als Loujain. Ze betaalt daar echter een prijs voor en riskeert een gevangenisstraf.

20 jun

Vandaag maakte het internationale team (Joint Investigation Team - JIT), dat een strafrechtelijk onderzoek voert naar de ramp met vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne in juli 2014, de namen bekend van 4 verdachten die betrokken zouden zijn bij het neerschieten van dit passagiersvliegtuig. De tragische gebeurtenis van bijna 5 jaar geleden kostte het leven aan 298 mensen, onder wie ook verschillende landgenoten.

08 jun

België feliciteert Estland, Niger, Saint Vincent en de Grenadines, Tunesië en Vietnam met hun verkiezing tot niet-permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Zij zullen vanaf 1 januari 2020 voor een periode van twee jaar zetelen.