Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië

Slideshow

Job Vacature - Assistent(e) (junior) in de Diplomatieke Sectie

van de Belgische Ambassade te Wenen

De Belgische ambassade in Wenen werft binnenkort een nieuwe assistent(e) aan. Het gaat om een voltijdse ondersteunende functie, zowel inhoudelijk als administratief, in de diplomatieke sectie van de ambassade.  U kan uw kandidatuur sturen, inclusief CV en motivatiebrief, naar vienna@diplobel.fed.be en caroline.mouchart@diplobel.fed.be, en dit tot en met 25/10/2019. Ook voor meer info, o.a. over de functiebeschrijving, kan u op deze adressen terecht.

De betreffende functie kan worden opgenomen vanaf 01/12/2019 of zo snel mogelijk na die datum

Taakomschrijving:

 • De actualiteit van Oostenrijk op de voet volgen
 • Ondersteunen van de multilaterale sectie (VN-instituties te Wenen)
 • Organiseren van activiteiten publieke diplomatie
 • Schrijven van brieven, verbale nota’s, rapporten in brede zin; occasioneel ook vertalen
 • Volgen van enkele administratieve dossiers
 • Helpen bij de consulaire afdeling in het geval van dringende zaken of complexe dossiers

Competenties:

 • Een zeer goede communicatie, een vermogen om te schrijven en beknopt samen te vatten
 • Talen: Frans of Nederlands, Engels en Duits. 
 • Groepsgevoel, organisatietalent

 

Tot uw dienst

U bent een Belg die onlangs naar Oostenrijk, Slovakije of Slovenië is verhuisd en u wilt zich inschrijven in de Ambassade ? U reist als toerist door Oostenrijk, Slovakije of Slovenië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië gelden, maar informeert ook over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, evenementen of andere nuttige weetjes.

Opdrachten van de Ambassade van België in Wenen

De Ambassade van België in Wenen heeft drie verschillende opdrachten:

 • Als Consulaat worden publieke diensten aangeboden aan de Belgen wonende of op doorreis in Oostenrijk, Slovakije en Slovenië met een ondersteuning door vier ereconsulaten in Oostenrijk (Graz, Linz, Innsbruck en Salzburg) en een in Slovakije (Bratislava).
 • Als Ambassade worden de relaties tussen België en Oostenrijk, Slovakije en Slovenië behartigd. Deze functie wordt ook voor Bosnië en Herzegovina waargenomen, maar de dagelijkse contacten lopen via het diplomatiek bureau in Sarajevo, dat van onze Ambassade in Wenen afhangt.
 • Als Permanente Vertegenwoordiging van België wordt de vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties en Internationale Organisaties in Wenen verzorgd.

 

Adres van de Ambassade

Schönburgstraße 10, 1040 Wenen

Oopeningsuren: van 9u tot 12u en van 14u tot 16u.

Ter herinnering: voor de paspoorten moet u a.u.b. op voorhand een afspraak te maken (contact).

 

Nieuws

17 okt

Op de derde en laatste dag van het Staatsbezoek staat een uitstap van de delegatie naar de Kamer van Koophandel op de planning, gevolgd door een excursie in de Luxemburgse Moezelstreek.

16 okt

Op de tweede dag van het Staatsbezoek van de Koning en de Koningin zullen zij een bezoek brengen aan het noorden en het zuiden van het Groothertogdom.

15 okt

De Koning en de Koningin der Belgen komen aan in Luxemburg-Stad voor een driedaags Staatsbezoek om de nauwe banden tussen de twee landen te benadrukken en te versterken.

15 okt

Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen brengen van 15 tot 17 oktober 2019 een staatsbezoek aan het Groothertogdom Luxemburg. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders zal hen vergezellen, samen met de Minister-Presidenten van de Regio’s en de Gemeenschappen en een delegatie van 200 personen: hoge functionarissen, CEOs, vertegenwoordigers van academische instellingen en de Belgische media.

10 okt

Vandaag ontmoette vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de Directeur-Generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) Antonio Vitorino, in het kader van de Transatlantic Council on Migration.