Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Newsroom

Newsroom

News Items

21 apr

De Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken heeft officieel zijn bibliotheekpatrimonium overgedragen aan de Koninklijke Bibliotheek van België. Dirk Achten, voorzitter van het directiecomité van de FOD Buitenlandse Zaken en Patrick Lefèvre, algemeen directeur van de Koninklijke Bibliotheek, ondertekenden deze ochtend de overdracht. 

20 apr

In maart 2017 heeft de Belgische zangeres Axelle Red het Vietnamese publiek warm gemaakt tijdens drie concerten. De concerten maakten deel uit van de ‘Week van de Francofonie’, een initiatief dat ondersteund werd door de FOD Buitenlandse Zaken en het Frans Instituut in Hanoi. Meteen bezocht ze ook projecten van UNICEF.

19 apr

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft een plan aangekondigd om slaapziekte tegen 2025 uit de wereld te helpen. De minister deed dat in Genève, waar wereldgezondheidsexperten verzamelen hebben geblazen om te vergaderen over verwaarloosde tropische ziektes. Indien slaapziekte niet wordt aangepakt, bestaat het risico dat meer dan 50 miljoen mensen de ziekte oplopen.

14 apr

Didier Reynders benadrukt belang van internationale samenwerking op vlak van non-proliferatie.

12 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de berichten van internationale en nationale instellingen over geweld tegen homoseksuele mannen in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Mensenrechten zijn universeel en ondeelbaar. Als de berichten worden bevestigd, is een onderzoek nodig, moeten daders worden vervolgd en moeten slachtoffers juiste compensaties ontvangen.

11 apr

Waardig werk op het platteland is een must als we de belofte van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) willen halen: niemand mag uit de boot vallen. Dat stelt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), een essentiële partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

09 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslag van vandaag in een kerk in Tanta, in het noorden van Egypte, en voor een kerk in Alexandria. Deze aanslagen tijdens een christelijke feestdag hebben aan meer dan twintig mensen het leven gekost. Er zijn ook tientallen gewonden.

08 apr

Gisteren heeft president Kabila Bruno Tshibala benoemd tot premier van de Democratische Republiek Congo (DRC). Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt kennis van deze benoeming, die afwijkt van de letter en de geest van het Oudejaarsakkoord. In dat akkoord was immers bepaald dat een premier zou worden benoemd, die door de ‘Rassemblement' zou worden voorgesteld. Net als de Europese Unie is België bezorgd over het feit dat de transitieregering niet op een voldoende brede steun rekent. 

07 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terreuraanslag in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Bij die aanslag met een vrachtwagen in een drukke winkelstraat lieten al 3 mensen het leven en vielen verschillende gewonden. De gedachten van de minister zijn bij de slachtoffers en bij hun families en vrienden. Hij betuigt ook zijn medeleven aan de Zweedse regering en de bevolking. 

07 apr

Met het “Internationaal Decennium voor Actie - Water voor Duurzame Ontwikkeling” wil de VN van 2018 tot 2028 water in de kijker zetten. Want water is onmisbaar voor de uitroeiing van honger en armoede. Ook voor België is water een belangrijk thema.