Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Newsroom

Newsroom

News Items

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Internationale Conferentie over Bemiddeling in Brussel de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra ontmoet. Tijdens het onderhoud werden de resultaten van het bezoek van premier Michel aan Algerije in december 2016 besproken. Ook de bilaterale politiesamenwerking, de samenwerking op het gebied van inlichtingen en de strijd tegen radicalisme en terrorisme kwamen aan bod.

De Interministeriële Conferentie voor Buitenlands Beleid (ICBB) heeft onder het voorzitterschap van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een politiek akkoord bereikt over de ondertekening van bilaterale luchtvaartakkoorden. Luchtvaartakkoorden bepalen met welke landen België luchtvaartverbindingen heeft. 

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft deze voormiddag in de marge van de Internationale Conferentie over Bemiddeling in Brussel Yusef Al-Othaimeen ontvangen, secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS), samen met mevrouw Ismat Jahan, hoofd van de permanente vertegenwoordiging van de OIS bij de EU. Ze hadden het vooral over de strijd tegen radicalisme en terrorisme.

België viert vandaag 25 jaar diplomatieke relaties met Azerbeidzjan. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de bilaterale relaties met het land aan de Kaspische Zee blijven groeien. Ons land heeft met de jaren met Azerbeidzjan een vriendschapsrelatie uitgebouwd.

Op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning de aanwijzing goedgekeurd van 24 nieuwe hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland. De aanwijzingen voor de bilaterale posten zijn alleen definitief zodra de betrokken gastlanden hun goedkeuring geven. De nieuwe posthoofden zullen in de zomerperiode aantreden.

Het Belgisch ontwikkelingsagentschap en de Universiteit Antwerpen sluiten een samenwerkingsakkoord om de mensenrechten nog beter in de Belgische ontwikkelingsprojecten te verankeren. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is bijzonder tevreden met de samenwerking. “Zonder respect voor de mensenrechten is duurzame inclusieve economische groei niet mogelijk.”

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving vandaag zijn nieuwe Ethiopische collega Workeneh Gebeyehu. De ministers bespraken de bilaterale relaties, die heel intens zijn op het gebied van handel, toerisme en universitaire en multilaterale samenwerking. Gezien de recente veiligheidsincidenten in Ethiopië werd ingegaan op het belang van vrede en politieke dialoog, onder meer om stabiele investeringen te garanderen.

De registratiewebsite travellersonline.diplomatie.be is vandaag in een nieuw kleedje gestoken, met een nieuw logo, een nieuwe grafische stijl en nieuwe gebruiksmogelijkheden. Travellers Online is de site waarop Belgen makkelijk en gratis aan Buitenlandse Zaken kunnen laten weten dat ze op reis vertrekken. 

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de inwerkingtreding van het handelsfaciliteringsakkoord van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De uitvoering van dit akkoord zal douaneprocedures wereldwijd vereenvoudigen en versnellen.

Op 25 februari zendt Canvas een reportage uit over de webdocumentaire Beni Files, een productie van Filmhuis Het Peloton. In de streek Beni (Democratische Republiek Congo) getuigen overlevenden over hun vermoorde nabestaanden. Elk slachtoffer heeft een naam en een eigen verhaal.