Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Newsroom

Newsroom

News Items

25 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire noodhulp, laat weten dat de federale regering de bijdragen die mensen doen aan de campagne ‘Hongersnood 12-12’ verdubbelt. Minister De Croo plant ook internationale demarches. Hij gaat met de Verenigde Naties bekijken hoe ook de structurele oorzaken beter kunnen worden aangepakt. “We kunnen niet wegkijken als kinderen de hongerdood sterven.”

25 Mar

België viert vandaag 25 jaar diplomatieke relaties met Kirgizië. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met dit jubileum, dat de bekroning is van een bilaterale relatie die in de loop van de jaren sterk is gediversifieerd. Hij wijst op de vriendschap tussen de twee landen. 

24 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft gisteren een ontmoeting gehad met de voorzitter van de nationale bisschoppenconferentie van Congo (CENCO), Marcel Utembi, en met de secretaris-generaal, abt Nshole. Daarna heeft hij de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de Democratische Republiek Congo (DRC), Maman Sidikou, ontmoet. 

24 Mar

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Vicepresidente en Minister van Buitenlandse Zaken van Panama Isabel de Saint Malo de Alvarado ontmoet. De ontmoeting vond plaats in het kader van het mechanisme voor politieke consultaties dat Panama en België hebben afgesloten. Deze consultaties vormen een structurele basis voor gedachtewisselingen tussen beide landen over bilaterale kwesties en andere aangelegenheden van gemeenschappelijk belang, naast de bestaande geregelde contacten via de gebruikelijke diplomatieke kanalen.

24 Mar

De Wereldbank organiseert een intensieve opleiding van 3 jaar voor talentvolle jongeren met een passie voor internationale ontwikkeling. Doel: je talent inzetten om de dringende problemen aan te pakken waar de wereld mee te maken heeft. De opleiding is een betaalde job. Belgische jongeren worden aangemoedigd hun kans te wagen.

24 Mar

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne van het Trade for Development Centre die als doel heeft om Belgen te sensibiliseren rond fair trade. Dit jaar vindt de campagne plaats van 4 tot 14 oktober 2017. Promoot fair trade en win 4000 euro voor jouw activiteit!

23 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem verwelkomen de rechtstreekse lijnvlucht die vanaf 25 maart opnieuw Brussel en Atlanta zal verbinden. De vlucht wordt ingelegd door Delta Airlines. Dat betekent dat er dan vanuit Brussel zeven rechtstreekse lijnvluchten naar de VS vertrekken (New York-JFK, New York- Newark Liberty, Washington – Dulles, Chicago – O’Hare, Atlanta, Orlando – Sanford, en Miami) voor een totaal van 50 verbindingen per week.

22 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt na de terreuraanval die vandaag in Londen voor veel menselijk leed zorgde. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en gewonden en bij hun families en vrienden. Hij betuigt ook zijn volle steun aan de Britse overheid en de bevolking. Ons land is solidair met de Britten.

21 Mar

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Voor vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijft dit onderwerp veel aandacht verdienen.

21 Mar

Elk jaar sterven ongeveer 842.000 mensen als gevolg van vervuild water, gebrek aan sanitaire voorzieningen en een slechte hygiëne. Ruim 663 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water en meer dan 80% van het afvalwater komt ongezuiverd terecht in de natuur. Dat zorgt voor heel wat schade aan milieu en bodem. Jammer genoeg geven deze cijfers slechts een fractie weer van de enorme problematiek rond gebruik en beschikbaarheid van water op onze planeet.