Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Newsroom

Newsroom

News Items

20 jul

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving vandaag zijn Saoedische collega Adel Al-Jubeir in het Egmontpaleis in Brussel. Beide ministers bespraken de bilaterale betrekkingen, de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië, de strijd tegen het terrorisme en de financiering ervan, evenals de regionale situatie.

20 jul

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de arrestatie en voortdurende hechtenis van mensenrechtenverdedigers tijdens de noodtoestand in Turkije. Het gaat onder meer om 10 mensenrechtenactivisten, onder wie de directeur van Amnesty International Turkije en twee internationale experten, die vorige week in Istanbul werden gearresteerd.

20 jul

Vandaag kondigt België officieel zijn kandidatuur aan om het Europees Geneesmiddelenagentschap te ontvangen. Een verhuizing van het Europees Geneesmiddelenagentschap naar de Brussels Greater Area garandeert een naadloze, snelle en kostenefficiënte overgang van de werkzaamheden. De Brussels Greater Area herbergt de belangrijkste Europese instellingen, beroepsverenigingen, bedrijfshoofdkwartieren en maatschappelijke organisaties, wat wisselwerking en dialoog vergemakkelijkt, reiskosten vermindert en synergieën bevordert.
 

19 jul

Op voorstel van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning bij koninklijke besluiten van 13 juli 2017 adellijke gunsten  en burgerlijke eretekens verleend.

18 jul

België stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. Het rapport is het resultaat van een intensief en inclusief proces, waarbij de federale overheid, de deelstaten en een groot aantal maatschappelijke organisaties betrokken waren.

18 jul

High Level Political Forum over Duurzame Ontwikkeling, New York, VN: Belgische nationale verklaring door vicepremier Alexander De Croo.

17 jul

Een recent rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP) - een belangrijke partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking - stelt dat voedselonzekerheid een van de belangrijkste triggers vormt van internationale migratie. 

14 jul

Recent werd een aankondiging van een opdracht gepubliceerd door het DG Internationale Samenwerking en Ontwikkeling van de Europese Commissie. Het gaat om een raamovereenkomst over de uitvoering van buitenlandse bijstand vanaf 2018 (referentie: FWC SIEA 2018).

13 jul

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat België dit jaar vrijwillig 450.000 euro extra steun geeft aan het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA). Het geld is bedoeld voor vreedzaam gebruik van nucleaire technologie. Concreet zal ons land 250.000 euro schenken voor programma’s rond radiotherapie en nucleaire geneeskunde en 200.000 euro voor de modernisering van de IAEA-laboratoria.

13 jul

Van 6 tot 9 juli vond in Lima het achtste cacao- en chocoladesalon plaats. Als chocoladeland bij uitstek kon ons land uiteraard niet ontbreken.