Ambassade van België in Oostenrijk, in Slovakije en in Slovenië
Home Ambassade en consulaten Ambassade in Wenen Welkomstwoord van de Ambassadeur

Welkomstwoord van de Ambassadeur

Beste bezoekers,

Ik wens u van harte welkom op de website van de Ambassade van België in Wenen.

Op 1 september 2014 nam ik mijn nieuwe functie op als Ambassadeur van België te Wenen. Sinds midden juli 2015 werd het rechtsgebied van onze ambassade uitgebreid tot Slovenië en Slovakije.

Samen met mijn vrouw Dr. Kristin Van de Voorde-Heidbüchel, en samen met de volledige ploeg van de ambassade streven we ernaar ons land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in Oostenrijk, bij de instellingen van de Verenigde Naties te Wenen, in Slovakije, in Slovenië en in Bosnië en Hercegovina.

Op onze website vindt u een ruime waaier van diensten die deze Ambassade voor al onze landgenoten in deze landen aanbiedt. U kunt hier eveneens allerlei informatie en nuttige links vinden over België. De website geeft u verder een algemeen beeld van onze opdrachten en de domeinen waarin wij de belangen van België en zijn burgers in al de landen van onze jurisdictie en bij de Verenigde Naties in Wenen opvolgen, verdedigen en promoten.

Via deze website trachten wij onder andere ook de band tussen onze landgenoten en de Ambassade te versterken. Ik hoop dan ook dat u hier de informatie zal terugvinden waarnaar u op zoek bent. Ik verheug mij al op een persoonlijke kennismaking tijdens de verschillende activiteiten en evenementen te Wenen en elders in Oostenrijk, Slovenië, Slovakije of Bosnië en Hercegovina.

Willem Van de Voorde, Ambassadeur